Vina
Cuvee Rouge Marchiori
Bastiàn Cuvee Rouge duboke je rubinsko-crvene boje, na nosu je srednje intenzivnog, kompleksnog voćno-začinskog mirisa na crno bobičasto voće, crni ribiz, borovnicu, kupinu, svježu šljivu, list ribiza i mentu, uz začinske arome dozrijevanja u drvu poput vanilije, tosta, klinčića, karamela, likviricije. Srednjeg tijela, zrelih finih tanina, elegantnog dugog okusa na bobičasto voće i slatke začine. Kombinacija potpune zrelosti nježnih tanina i svježe voćnosti tipična je za istarsku svježu mediteransku klimu i „bijele zemlje“.
Sorte
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Vinifikacija
Berba je obavljena u idealnim rokovima potpune zrelosti za svaku sortu zasebno, sredinom rujna za Merlot, odmah zatim i Cabernet Franc, te početkom listopada za Cabernet Sauvignon. Svaka sorta je zasebno vinificirana u malim inox spremnicima uz ručno potapanje masulja, uz trajanje fermentacije i maceracije od 8-12 dana prije odvajanja mladog vina od bobica. Nakon početka malolaktične fermentacije, mlado vino je odmah pretočeno za nastavak dozrijevanja u hrastovim bačvama od 225L i 500L različitih tipova drva, tostatura i starosti, pažljivo prilagođavajući dozrijevanje u drvu specifičnim karakteristikama svake sorte zasebno. Nakon 12 mjeseci zasebnog dozrijevanja u drvu, idealni blend sve tri sorte nastavio je dozrijevanje u inoxu daljnjih 8 mjeseci, te nakon punjenja još 6 mjeseci u boci.
Preporuka iz jelo
Uživati na temperaturi od 16-18ºC ili čuvati 5-8+ godina odlično se sljubljuje s pečenim odreskom od tune ili lososa, ali i mesnim jelima poput teletine, janjetine, tatarskog bifteka, klasičnog bifteka i jelima od šumskih gljiva.