Naša priča

NAŠA VINSKA PRIČA

Vina Bastiàn rezultat su ljubavi prema vinu dvoje supružnika, Petre i Ivana Leke. Ljubav, upornost, spremnost i želja za stvaranjem nezaboravne i jedinstvene priče o vinu urodili su nastankom Bastiàn vina. Prepoznali smo bogomdanu ljepotu, posebnost i potencijal krajolika i bijele zemlje, rodne vinograde, te uz tim vrhunskih enologa, agronoma, tehnologa i vinogradara posvećeno radimo na svojim vinima.

Posvećeno bijeloj zemlji

Buje već stoljećima budno bdiju nad Istrom. Još su od srednjeg vijeka poznate pod imenom stražar Istre, čuvajući nepregledne vinograde i maslinike, a time i živote mještana. Pogled iz Buja seže od zelene Istre, plavog mora sve do bijelih Alpa. Ovaj bogomdani položaj štiti ljude od opasnosti, jer Istra je oduvijek, baš zbog svojih dragocjenosti, bila metom drugih naroda, koji su joj pokušavali oteti vlasništvo nad ljepotom ovog kraja.

Ovdje su se uzgojem vinove loze bavili svi, od starih Grka, Histra, Rimljana, Talijana i Hrvata, pa se ovo mjesto s razlogom smatra najboljim za uzgoj vinove loze. Mnogi narodi spoznali su taj poseban položaj, posebnost bijele zemlje, visinu, čist zrak, tvrdoglavo duboko korijenje koje traži izvor vode, izmjenu sunca i kiše, što sve kao rezultat donosi vino osvježavajućeg okusa. Ovo vino podsjeća na mirisno proljetno jutro nakon kišne noći. Note vina su čišće, svježije, mineralnije i bogatijih aroma.

Stojeći na padinama i vrhovima ovih vinograda, ili u staroj jezgri na zidinama, dobivamo dojam slobode koja nas nadahnjuje i stvara odmak od svakidašnjeg. Čuvamo ono što je bitno i vrijedno te posvećeno radimo na bijeloj zemlji koja nas nagrađuje vrhunskim vinom.

Zahvaljujući radu i predanosti, bolje razlučujemo bitno od nebitnog, istinu od neistine, te se osjećamo slobodnije i sretnije.

Naša priča