Vina

Malvazija Marchiori

Malvazija Marchiori

Bastiàn Malvazija Marchiori je svijetlo limunasto-žute boje, na nosu je intenzivno i jako kompleksno, citrusno-cvjetno-začinskog profila, na grejp, limun, vinogradsku breskvu, bagrem, brioš, kardamon, cvjetni med, vaniliju i egzotične začine. U ustima je suho, srednje visoke kiselosti, punog tijela i dugog voćno-začinskog okusa na breskvu, marelicu, žutu šljivu, kremu, vaniliju i slatke začine.

Sorta

Malvazija istarska

Vinifikacija

Berba je obavljena početkom rujna u ranijim jutarnjim satima. Nakon odvajanja bobica od peteljki, masulj je odmah ohlađen na manje od 10ºC prije inertnog prešanja i izdvajanja svježeg mošta. Bistri mošt je započeo fermentaciju u inoxu na 16-18ºC, a zatim je nastavio odvojenu fermentaciju u novim drvenim hrastovim bačvama od 500L, te u betonskoj jajolikoj cisterni.

Nakon fermentacije svako vino je zasebno nastavilo dozrijevanje na finom talogu kvasaca u trajanju od 8 mjeseci, bez malolaktike, uz povremeno miješanje taloga (battonage), da bi potom zajedno odležavalo u inoxu narednih 8 mjeseci prije punjenja.

Preporuka iz jelo

Uživati odmah ohlađeno na temperaturi od 10-12ºC ili čuvati do 3-5 godina (2025-2027). Odlično se sljubljuje s plodovima mora.