Vina

Petra's Rose

Petra's Rose

Bastiàn Petra's Rose je svijetle losos-ružičaste boje, na nosu je intenzivnog svježeg voćno-začinskog mirisa na citruse, pomelo, marelicu, bijelu šparogu, tost, vaniliju, kremu i pečene kestene. U ustima je potpuno suho, srednje visoke kiselosti, srednjeg tijela, intenzivnog dugog okusa na limun, marelicu, bijelu šparogu, kremu od vanilije i tost.

Sorte

Cabernet Franc, Merlot

Vinifikacija

Berba je obavljena polovicom rujna u ranijim jutarnjim svježim satima. Ohlađeno grožđe na 8-10ºC brzo je prerađeno i cijeli grozdovi su nježno prešani, izbjegavajući oštećivanje pokožica i izdvajanje boje, odvojen je samo prvi dio mošta dobiven direktnim prešanjem na nižem pritisku. Bistri mošt je počeo fermentaciju u inoxu na 14-16ºC u trajanju 3 dana, a zatim nastavio fermentaciju u novim hrastovim bačvama od 500L. Po uzoru na burgundski (provansalski) tip vinifikacije, nastavilo se odležavanje na finom talogu kvasaca uz redovno miješanje taloga (battonage) u trajanju od 7 mjeseci, nakon čega je vino pretočeno u inox i nakon 3 mjeseca napunjeno, te još 5 mjeseci odležavalo u bocama. Dozrijevanje 7 mjeseci u novim paljenim hrastovim bačvama tonneaux 500L, 3 mjeseca u inoxu i 6 mjeseci u boci.

Preporuka uz jelo

Uživati ohlađeno na temperaturi od 8-10ºC ili čuvati 2-3 godine. Idealno se sljubljuje uz mlade sireve, pršut, tartarski biftek ili razne salate poput Niçoise.