Vina

Merlot
Bastiàn Merlot elegantno je suho crno vino, rubinski crvene boje. U mirisu se isprepliću crvena šljiva, tamna trešnja, svježe mljeveni papar i likviricija. Vino je mekanog i srednje punog tijela. Srednje trajni voćni okus postignut je aromama šljive, borovnice, trešnje i slatkih začina. Zbog niže razine finih slatkastih tanina, lako se pije.
Sorte
Merlot 100%.
Vinifikacija
Berba je obavljena krajem rujna, prvo je pobran svježi dio grožđa, a deset dana poslije i prosušeni dio grožđa. Fermentacija je obavljena u inoksu na temperaturi 26 – 28 °C, uz svakodnevno ručno potapanje masulja u trajanju od 12 dana. Nakon završetka fermentacije spojene su različite vinifikacije na nastavak malolaktičnog vrenja i dozrijevanja, dijelom u inoksu, a dijelom u velikim hrastovim bačvama od 500 litara.
Preporuka uz jelo
Bastiàn Merlot najbolje se slaže s mesnim jelima. Dobro se kombinira s janjetinom, teletinom, varivom i govedinom, kao i s raznim umacima. Najbolje poslužiti na temperaturi od 16 do 18 °C.